Besici tepkili: ‘Hayvanı Et ve Süt Kurumu’na verene kadar garibana veririm, sevap alırım’

Mühye Köyü Kurban Pazarında Fiyatlar Düştü, Satışlar Yavaşladı

Ankara’daki Mühye Köyü’nde bulunan kurban pazarında Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde fiyatların yarıya düşmesine rağmen satışlardaki yoğunluk düşük kaldı. Besiciler, kurbanlıkların elinde kaldığını ve alım gücünün yetersiz olduğunu belirtti. Arefe gününe göre fiyatları yarı yarıya düşüren besiciler, vatandaşların alım gücünün azaldığını dile getirdiler. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurban bağış fiyatlarına da tepki gösteren besiciler, devletten destek beklediklerini ifade etti.

Alım Gücü Eksikliği Satışları Durgunlaştırdı

Besici Bülent Akyıldız, artan üretim maliyetlerine karşın alım gücüne uygun fiyatların belirlenemediğini ve vatandaşların alım gücü kısıtlı olduğu için kurbanlıkların satılamadığını söyledi. Akyıldız, durumu “Durumlar berbat. Bütün çadırlarda herkesin elinde kaldı. Herkes malını götürüyor. Satışlar durgun, alım gücü yok, emekliler geliyor, ‘10 bin liraya kurban var mı?’ Onlara da hak veriyoruz, ekonomik durumlardan dolayı insanların alım gücü kalmadı.” şeklinde açıkladı.

  • Yem fiyatları arttı.
  • Çadır fiyatları yükseldi.
  • Nakliye masrafları arttı.

Besi hayvanlarında yaşanan fiyat düşüşü ve alım gücündeki azalma sebebiyle vatandaşların kurban alımı yapamadıkları belirtildi. Besici Mehmet Taşçı, emekli maaşlarının düşük olduğunu ve vatandaşların alım gücünün sınırlı olduğunu ifade etti. Kurbanlık fiyatlarının düşmesine rağmen satışlarda istenilen yoğunluğun olmadığını dile getirdi. Emekli vatandaşların düşük fiyatlar teklif etmeleri nedeniyle satışların beklenen seviyede olmadığını söyledi.

Sosyal Medya ve Devletin Destekleyici Politikaları Eksik

Besici Selçuk, emeklinin alım gücünün düşük olmasının satışları olumsuz etkilediğini ve Et ve Süt Kurumu’nun beklenen yardımı sağlamadığını belirtti. Satışların düşük olmasının sebepleri arasında, sosyal medyanın etkisi ve devletin gereken desteği vermemesi de gösterildi. Besici Recep Işık ise hala satamadığı hayvanların maliyetlerini karşılamadığını dile getirdi. Diyanet’in bağış fiyatlarını eleştiren Işık, sorunları çözmek için çözüm aranması gerektiğini belirtti.

Genel olarak, Mühye Köyü kurban pazarındaki besicilerin ortak görüşü, alım gücündeki düşüş ve maliyetlerin artması nedeniyle satışlarda beklenen seviyeye ulaşılamadığı yönündedir. Devletin ve kurumların hayvancılığı desteklemesi ve sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz etkinin azaltılması talep edilmektedir.

Related Posts

Petrol fiyatları İsrail’in İran’a saldırmasıyla yükselişe geçti

Petrol fiyatları, İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından yüzde 7’den fazla yükseldi.

İşten çıkartılan çalışanlara milyarlarca tazminat ödemesi!

Avrupa bankaları son yıllarda kapsamlı yeniden yapılandırma sürecinden geçti. Üst düzey çalışanlara yönelik işten çıkarmalar ve tazminat ödemeleri dikkat çekiyor. Sektörde maliyet azaltma stratejileri ön planda.

Devlet tahvili getirilerindeki artışa ekonomik uyarı

Japonya Ekonomiyi Canlandırma Bakanı Ryosei Akazawa, Japon devlet tahvili getirilerindeki keskin artışların ekonomi üzerinde istenmeyen bir etki yaratabileceğini söyledi. Akazawa, şu ifadeleri kullandı, JAPONYA’NIN BORÇ FİNANSMAN MALİYETİNİ …

Şalom Gazetesi, iğrenç soykırımı gözümüze sokarak tüm dünyada bu katliamı kınayan milletleri “küresel intifadacı” olmakla suçluyor

28 Mayıs 2025 Çarşamba günü Şalom Gazetesi’nde isimsiz bir yazı yayınlandı. Bu yazı, dünyanın geri kalan bütün milletlerini ve Netanyahu ile haydut çetesini kınayan Yahudileri dahi aptal yerine koyan, sapkın ve kör bir ideolojiden beslenen bir metindi. Hazret, Arap yayılmacılığından ve küresel intifadadan dem vurarak İsrail’e karşı olan milyarlarca insanı teröre destek vermekle suçluyor. Bağlı olduğunuz devlet, kainatta eşi benzeri görülmemiş bir vahşetin sebebiyse; her gün yüzlerce çocuğu, kadını,

Türkiye, sendikal haklarda 2025’te de KARA LİSTEDE

Dünyanın en büyük sendikal örgütü Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) Küresel Haklar Endeksi’ne göre Türkiye, 2014’ten bu yana yaşanan geleneği bozmadı, 2025’te de işçi hakları alanında dünyanın en kötü 10 ülkesi arasına yerleşti.

Küresel enerji piyasasında LNG’ye olan talep artıyor

LNG’ye olan ilgi, Asya’da artan talep, düşük emisyonlu geçiş yakıtı olması, deniz taşımacılığında kullanımın yaygınlaşması ve enerji güvenliği ihtiyacı gibi faktörlerin kesişimiyle artıyor.