İlk şekerin üretildiği Alpullu’da arsalar parsel parsel satılıyor: Fabrikaların ardından araziler de gidiyor!

Özelleştirme İdaresi, Kırklareli Alpullu’daki Taşınmazları Satışa Çıkardı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırklareli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Antalya, Tekirdağ ve İstanbul’da çeşitli taşınmazları satışa sundu. Bu bölgeler arasında bulunan Kırklareli Alpullu’daki taşınmazlar dikkat çekiyor. Alpullu’da bulunan 4 parselin yan yana satılacağı ilan edildi. Parseller, 14 bin 114 metrekare ve 12 bin 869 metrekare olarak büyüklüğe sahip. Bu taşınmazlar, Alpullu Şeker Fabrikası’na ait arazinin hemen yanında bulunmaktadır.

Alpullu Şeker Fabrikası, Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından 150 milyon lira bedelle satın alınmıştı. Ancak fabrika ile birlikte satılmayan değerli arazilerin şimdi satışa çıkarıldığı belirtildi.

İhaleler Pazarlık Usulü Gerçekleşecek

İhaleler, pazarlık usulü ile birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerinin ardından açık artırma yapılacak. İhalelere gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları, kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ve belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek.

Taksitli Ödeme Seçeneği

İhale bedeli, teklif sahibinin tercihine göre peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde asgari yüzde 40’ı peşin, kalan tutar ise en fazla 48 ay vadeyle ödenebilecek. Yıllık yüzde 35 oranında basit faiz uygulanacak. İhalelere yabancılar da katılabilecek.

Geçmişte Satılmayan Arazi Şimdi Satışta

Yeni satışa çıkarılan arazilerin yanında bulunan diğer araziler de daha önce özelleştirme kapsamında satılmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan bu satışların detayları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Related Posts

Petrol fiyatları İsrail’in İran’a saldırmasıyla yükselişe geçti

Petrol fiyatları, İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından yüzde 7’den fazla yükseldi.

İşten çıkartılan çalışanlara milyarlarca tazminat ödemesi!

Avrupa bankaları son yıllarda kapsamlı yeniden yapılandırma sürecinden geçti. Üst düzey çalışanlara yönelik işten çıkarmalar ve tazminat ödemeleri dikkat çekiyor. Sektörde maliyet azaltma stratejileri ön planda.

Devlet tahvili getirilerindeki artışa ekonomik uyarı

Japonya Ekonomiyi Canlandırma Bakanı Ryosei Akazawa, Japon devlet tahvili getirilerindeki keskin artışların ekonomi üzerinde istenmeyen bir etki yaratabileceğini söyledi. Akazawa, şu ifadeleri kullandı, JAPONYA’NIN BORÇ FİNANSMAN MALİYETİNİ …

Şalom Gazetesi, iğrenç soykırımı gözümüze sokarak tüm dünyada bu katliamı kınayan milletleri “küresel intifadacı” olmakla suçluyor

28 Mayıs 2025 Çarşamba günü Şalom Gazetesi’nde isimsiz bir yazı yayınlandı. Bu yazı, dünyanın geri kalan bütün milletlerini ve Netanyahu ile haydut çetesini kınayan Yahudileri dahi aptal yerine koyan, sapkın ve kör bir ideolojiden beslenen bir metindi. Hazret, Arap yayılmacılığından ve küresel intifadadan dem vurarak İsrail’e karşı olan milyarlarca insanı teröre destek vermekle suçluyor. Bağlı olduğunuz devlet, kainatta eşi benzeri görülmemiş bir vahşetin sebebiyse; her gün yüzlerce çocuğu, kadını,

Besici tepkili: ‘Hayvanı Et ve Süt Kurumu’na verene kadar garibana veririm, sevap alırım’

Besiciler bu seneki kurban satışlarından memnun olmadıklarını ve Et ve Süt Kurumunun alış fiyatına tepki göstererek, üreticinin elinde kalan kurbanlıkları satın alacağını açıklayan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) verdiği fiyatlara tepki göstererek, ”Bana öldüğüm parayı teklif ettikten sonra Et ve Süt Kurumu’na verene kadar burada garibana veririm, sevap alırım. ” dedi

Türkiye, sendikal haklarda 2025’te de KARA LİSTEDE

Dünyanın en büyük sendikal örgütü Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) Küresel Haklar Endeksi’ne göre Türkiye, 2014’ten bu yana yaşanan geleneği bozmadı, 2025’te de işçi hakları alanında dünyanın en kötü 10 ülkesi arasına yerleşti.