Sağlıklı kilo alımı için 6 sağlıklı içecek

Kilogram vermek, elde edilmesi en zor başarıların biri olabilir, ancak aynı kiloyu almak da kolay değildir. Ideal ağırlığın altında olmak veya aşırı zayıf olmak birçok insanın ortak sorunlarından biridir.

Yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli egzersiz ve uygun diyet gibi yöntemlerle kilo vermenin yolları olduğu gibi, aynı kiloyu almanın da yöntemleri vardır.

SAĞLIKLI KİLO ALIMI NEDİR

Sağlıklı kilo alımı, sağlıksız karın yağlarından kaçınırken kas kütlesi ve deri altı yağ eklemenin kademeli bir sürecidir. Yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmeyi, yeterli uyku ve egzersiz yapmayı içerir.

Sağlıklı kilo alımı, yaş, cinsiyet ve genel sağlık durumuna bağlıdır. Genel olarak yetişkinler yılda 1-2 kilo alır. Ancak yaş ilerledikçe kilo almak kronik hastalık riskini artırabilir.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ alımını artırmak gibi diyet değişiklikleri sağlıklı kilo alımına yardımcı olabilir.

Milkshake’ler: Milkshake’ler kalorisi yüksekse kilo aldırabilir. Zenginleştirilmiş sütü püre haline getirilmiş meyve veya meyveli yoğurtla karıştırarak besleyici bir milkshake yapabilirsiniz.

Smoothie’ler: Smoothie’ler yeterli kalori ve besin eklerseniz kilo almanıza yardımcı olabilir.

Sıcak içecekler: Sıcak içecekler sizi uzun süre sıcak ve tok tutabilir.

Protein Shake: Protein shake’leri yaktığınızdan daha fazla kalori tüketirseniz kilo almanıza neden olabilir.

Süt: Tam yağlı süt, yağsız veya az yağlı sütten daha fazla kaloriye sahiptir.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Daha fazla kalori tüketin: Haftada yaklaşık 2.000-2.500 ekstra kalori tüketmeniz gerekir.

Dengeli beslenin: Uzmanlar günlük kalorilerinizin %45-65’inin karbonhidratlardan gelmesini öneriyor.

Doktorunuzla konuşun: Doktorunuz sizin için en iyi kilo alma aralığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Related Posts

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Tohumlardan elde edilen yağlar gerçekten sağlığa zararlı mı?

Kolza yağı ve ayçiçek yağı son dönemde, zararlı etkilerine yönelik iddialar nedeniyle tartışılıyor.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık