B2Press inceledi: Siber saldırganların hedefinde kamu kuruluşları var

Yetkisiz erişim, imha, ifşa, bilgilerin değiştirilmesi için çeşitli yöntemlerle dijital dünyada pusuya yatan siber saldırganlar, kritik altyapılar, finansal sistemler ve kişisel verileri hedef almaya devam ediyor. Siber yetenek açığı 2024’te %8 artarken, Kimlik Hırsızlığı Kaynak Merkezi tarafından takip edilen 3 bin 158 veri ihlaliyle, mağduriyet bildirimlerinin %211 artarak 1,3 milyar gibi tarihi bir seviyeye ulaştığı görülüyor. Konuya dair yapılan güncel araştırmaları derleyen Online PR Servisi B2Press, Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’nin henüz yasalaştığı bir dönemde, globaldeki siber güvenlik haritasını çiziyor.

SIBER SALDIRILARDAN EN ÇOK KAMU KURULUŞLARI ETKILENIYOR

B2Press’in incelediği Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre, siber tehdit ortamının fidye yazılımı, sosyal mühendislik ve yapay zekanın desteğini almasıyla 2025’te daha sofistike saldırılarla şekilleneceği öngörülüyor. Öyle ki kuruluşların %66’sı, öncelikli olarak yapay zekanın siber güvenlikte oyunun kurallarını değiştireceğini düşünüyor. Onu, bilişim ve bulut teknolojileri izliyor. Bu saldırılardan ise en çok, %49’unun siber güvenlik hedeflerine ulaşmak için gerekli yeteneklerden yoksun olduklarını belirttiği kamu sektörü etkileniyor.

Jeopolitik belirsizlikler, siber eşitsizlik ve sofistike siber tehditlerle karakterize edilen karmaşık bir arenada hükümetlerin de güvenliği önceliklendirmeleri gerekiyor. Çünkü halk da bu konudaki endişelerini açıkça bildiriyor. Avrupa ve Kuzey Amerika’da halkın %15’i, ülkelerinin altyapısını hedef alan büyük siber olaylara hükümetlerin yanıt verme yeteneğine güvenmiyor. Bu oran Afrika’da %36, Latin Amerika’da %42 ve Türkiye’nin de dahil olduğu Ortadoğu’da %21 olarak ölçülüyor.

2025’IN SIBER GÜVENLIK TRENDLERI, VERI GÜVENLIĞI PROGRAMLARINA IŞARET EDIYOR

Gartner’ın yakın zamanda yayımladığı “Siber Güvenlik Trendleri: Dönüşüm Yoluyla Dayanıklılık” raporunu inceleyen Online Basın Bülteni Dağıtımı Servisi B2Press ise siber tehditlere önlem alınması çerçevesinde iş sürekliliğini ve işbirlikçi risk yönetimini vurgulayan programlara ihtiyacın arttığına dikkat çekiyor. Ülkelerin, kuruluşların ya da işletmelerin de saldırıların giderek arttığı bir zeminde dönüşümle etkin mücadele etmek için veri güvenliği programlarını, işbirlikçi siber riskleri, makine kimliklerini yönetmeleri gerekiyor. Dayanıklılığı sürekli kılmak için ise siber güvenlik teknolojilerinin optimizasyonunu sağlarken siber güvenlik ekibinin refahını da korumaları öneriliyor. Tüm bu önlemler, liderleri bekleyen siber tehdit ortamının tamamıyla yok olmasını sağlamasa da siber güvenliğin stratejik bir zorunluluk olduğunu ortaya koyuyor.

Related Posts

Altın, borsa, dolar… Her şey değişebilir! ‘Bu akşam dananın kuyruğu kopacak’ diyerek uyardı

ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde piyasalarda nefesler tutuldu. Altın fiyatlarında akşam saatlerinden itibaren sert hareketlerin yaşanması bekleniyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ”Bu akşam dananın kuyruğu kopacak” diyerek dikkatleri üzerine çekti. İşte altında yaşanması beklenen gelişmeler…

Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul’daki deprem sonrasında, evi olanların evlerini satmak ya da arsa almak için acele edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan yatırım danışmanı Mert Başaran nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

TCMB Başkanı Karahan’dan ortalığı karıştıracak döviz kuru açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, döviz kuru politikalarına dair hedeflerinin bulunmadığını belirterek, “Kur politikamızı döviz kurunda aşırı oynaklığı belirleyecek şekilde oluşturuyoruz” dedi. “ARTIŞ BAŞLADI” VURGUSU …

Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon mesajı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapıyor.

Türkiye’de gram altın fiyatı nasıl belirleniyor?

Altın fiyatları günden güne değişiyor ve rekor tazeliyor. Peki bu değişimin arkasında ne yatıyor? Küresel piyasalarda ve Türkiye’de altının değeri nasıl hesaplanıyor?

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (6 Mayıs 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 79,28 puan ve yüzde 0,87 artışla 9.191,47 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 41,7 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,15 …