Apple’ın Yapay Zekâ İçin En Büyük Rakiplerinden Biri Olan Meta ile Görüştüğü İddia Edildi

Apple, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği WWDC 2024’te tanıttığı “Apple Intelligence” ile yapay zekâ yarışına resmen dahil oldu. Teknoloji devi, hem kendi modelleri hem de kurduğu ortaklıklarla iPhone, iPad ve Mac’lere üretken yapay zekâyı dahil edeceğini ifade etti. Bu kapsamnda ChatGPT’yi getirmek için OpenAI’la iş birliğine gidilmişti.

Wall Street Journal tarafından bugün paylaşılan bir rapor, Apple’ın yapay zekâ için en büyük rakiplerinden biriyle görüşme hâlinde olduğunu ortaya koydu.

Apple, Meta’nın yapay zekâ modellerini ürünlerine entegre etmek için görüşmeler yapıyor

WSJ’nin kaynaklarının aktardığına göre Apple, son zamanlarda Meta ile yapay zekâ görüşmeleri gerçekleştirdi. Bunun nedeni ise Meta’nın yapay zekâ modellerini kendi yapay zekâ sistemine dahil etmek. Eğer doğruysa çok uzun yıllardır rakip olan iki şirketin, bu konuda bir araya geldiğini görebiliriz.

Apple’ın yapay zekâ konusunda birçok şirketle görüşmeler yaptığını zaten daha önce görmüştük. Google’dan OpenAI’a kadar birçok firma ile görüşmüştü. Ancak WWDC 2024’te sadece OpenAI ile anlaşma yaptığını duyurmuştu.

Wall Street Journal, Meta’ya ek olarak bir başka yapay zekâ devi Anthropic ile de görüşüldüğünü aktardı. OpenAI’ın en büyük rakiplerinden olan Anthropic’in modellerinin Apple ürünlerine entegre edildiğini de görebiliriz. Tabii ki hepsinin iddia olduğunu, herhangi bir resmî açıklama bulunmadığını vurgulamak gerekiyor.

Apple’ın yapay zekâ özellikleri, önümüzdeki aylarda belli iPhone, iPad ve Mac modelleri için çıkış yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx