“Bitcoin Alın!” Diyen Kriz Kahininden Ezber Bozan Tavsiyeler!

Gelecek bir çöküşten korunmak için altın, Bitcoin gibi yatırım ürünlerini tavsiye eden ünlü finans uzmanı ve yazar Robert Kiyosaki, önümüzdeki ekonomik zorluklar konusunda tekrar uyarıda bulundu. Bu bağlamda Kiyosaki, bireyleri “kötü zamanlar” olarak tanımladığı döneme hazırlanmaya çağırdı.

Strese hayır, Bitcoin, altın ve gümüşe evet!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, “Zengin Baba, Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, sık sık takipçilerini gelmek olan bir çöküş konusunda uyarıyor. Ancak Kiyosaki, bu çöküşleri fırsatlara çevirmekten de bahsediyor. Bu bağlamda Kiyosaki, zengin olmak için en uygun zamanın yaklaştığını bir kez daha ifade etti. Kiyosaki, emlak piyasaları çökerken, Zengin Baba karakterinin temel derslerinden biri olan uykuda para kazanmanın önemini vurguluyor. Kiyosaki’ye göre pasif gelir elde etmenin şimdi tam zamanı.

Kiyosaki’nin tercihi iyi biliniyor. Ünlü yazar, Bitcoin (BTC)’nin, altın ve gümüşle birlikte, bu çalkantılı zamanlarda serveti korumak ve büyütmek için gerekli olduğuna inanıyor. Bir zamanlar kriptoya şüpheyle yaklaşan yazar, artık Bitcoin (BTC)’yi “halkın parası” olarak adlandırıyor. Hatta, BTC’nin önümüzdeki yıl yarım milyon dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Bu değişim, geleneksel finansal sistemlere ve Fed’in doların değerini düşürerek onu “sahte” hale getirdiğini savunduğu politikalarına yönelik uzun süredir devam eden eleştirileriyle de örtüşüyor. En yeni yazısında Kiyosaki, zor zamanlarda güçlü ve özgüvenli kalmanın önemini de vurguluyor. Aşırı endişeye karşı uyarıyor ve bunun hayatınızı mahvedebileceğini öne sürüyor.

Ekonomik zorlukların üstesinden gelmek ve uykuda para kazanmak!

Robert Kiyosaki, ekonomik zorlukların yaşandığı dönemlerde kişisel gelişime ve özgüvene odaklanılmasını tavsiye ediyor. Akıl hocasının dayanıklılık ve güç konusundaki felsefesini paylaşan Kiyosaki, hayat yolculuğunun hiçbir zaman kolaylaşmadığını, ancak kişinin işinin güçlenmek olduğunu vurguluyor. Kiyosaki ayrıca, hayatı mahvedebileceğine inandığı aşırı endişenin zararlı etkilerine karşı uyarıda bululunuyor. Bunun yerine, sürekli öğrenmeyi ve başarılı ve destekleyici bireylerle çevrelenmeyi teşvik ediyor.

Yazara göre, önümüzdeki zor zamanlar cesur, akıllı, yürekli ve açık fikirli olanları olmayanlardan ayıracak. Bu niteliklerin ekonomik zorluklar sırasında sadece hayatta kalmak için değil, başarılı olmak için de gerekli olduğuna inanıyor. Daha önce değindiği noktayı yineleyen ünlü finans uzmanı, pasif gelir akışları yaratmanın önemini vurguluyor. Herkese uykularında para kazanamazlarsa hayatları boyunca daha çok çalışacaklarını hatırlatıyor. Bu bağlamda Kiyosaki şunları söylüyor:

Kendinize iyi bakın: Çalışmaya devam edin. Seminerlere katılın. Arkadaşlarınızı değiştirin. Başarılı insanları dinleyin… hayatın 9’dan 5’e çalışan yüksek eğitimli korkaklarını değil! Kötü zamanlar geliyor… ve cesur, akıllı, yürekli ve açık fikirli olanlar daha zengin ve daha bilge olacaklar. Unutmayın: Uykunuzda para kazanamazsanız… hayatınız boyunca daha çok çalışırsınız.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir