Gazze’de Yetersiz Beslenme Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze’de İsrail Engeline Takılan Yardım Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana yardım girişine izin vermemesi sonucu yeterli beslenme ve ilaç sıkıntısı yaşayan 11 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2,3 milyon kişi, İsrail’in yardım girişlerini engellemesiyle gittikçe derinleşen gıda ve ilaç sıkıntısıyla mücadele ediyor.

Filistinliler, İsrail saldırıları ve zorla yerinden edilmeye ek olarak temel yaşam gereksinimlerinin karşılanmamasıyla baş etmeye çalışıyor.

Nusayrat Mülteci Kampı’nda yaşayan 11 aylık Uday Ahmed isimli bebek, yetersiz beslenme ve ilaç sıkıntısı nedeniyle hayatını kaybetti.

Annesi Esma Haydar Ahmed, bebeğin beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek Gazze’deki ablukanın insanların hayatta kalma mücadelesini zorlaştırdığını ifade etti.

Gazze’deki sağlık sorunlarına dikkat çeken Esma, savaşın, yıkımın ve sınır kapılarının kapalı olmasının bölgedeki ilaç sıkıntısını artırdığını vurguladı.

Esma, oğlunun kaybının ardından Gazze’ye daha fazla insani yardımın ulaştırılması gerektiğini ve uluslararası toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş ise İsrail’in insani yardımı engellemesinin sonucunda yetersiz beslenme nedeniyle 11 aylık bebeğin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı insani yardım engelinin kaldırılması çağrısında bulunan Berş, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybeden 53 çocuğun olduğunu söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mustafa Deveci – Güncel

Related Posts

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Tohumlardan elde edilen yağlar gerçekten sağlığa zararlı mı?

Kolza yağı ve ayçiçek yağı son dönemde, zararlı etkilerine yönelik iddialar nedeniyle tartışılıyor.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık