Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Chia Tohumunun Sağlığa Faydaları

Chia tohumu, son zamanların popüler sağlıklı besinleri arasında yer alıyor. Güney Amerika kökenli bu mucizevi tohumlar, tokluk hissi sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve magnezyum deposudur.

Chia Tohumunun Besin Değeri

Yaklaşık 2 yemek kaşığı chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Ayrıca omega-3 yağ asitleri açısından balıktan daha zengin olabilir.

Chia Tohumunun Özellikleri

Chia tohumu suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelir. Bu jel kıvamı, sindirim sistemine yavaş hareket ederek kan şekerini dengeler ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu özellikleri sayesinde sindirim sorunlarına da iyi gelir.

Magnezyum Deposu

Magnezyum, birçok biyokimyasal süreçte rol oynar ve chia tohumu magnezyum eksikliğini gidererek enerji üretiminden bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar faydalar sağlar.

Diyet Yaparken Chia Tohumu

Chia tohumu, tokluk hissi vererek aşırı yeme riskini azaltır ve düşük kalori içeriğiyle diyetlere kolayca eklenebilir. Bu sayede kilo verme sürecinizi destekler.

Chia Tohumunu Nasıl Tüketmeli?

Chia tohumunu en etkili şekilde tüketmenin yolu, suda bekletilerek içmektir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek en az 15-20 dakika bekletin. Daha yoğun bir kıvam için buzdolabında bekletebilir ve sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.

Related Posts

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Tohumlardan elde edilen yağlar gerçekten sağlığa zararlı mı?

Kolza yağı ve ayçiçek yağı son dönemde, zararlı etkilerine yönelik iddialar nedeniyle tartışılıyor.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık

Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık