Hakkari’de polis ablukası altında ‘kayyım nöbeti’

HAKKARİ – Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından başlayan protestolar, ikinci gününde devam ediyor. Kentte bugün geniş katılımlı, kitlesel basın açıklaması yapılması planlanıyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, bölge baroları ve sivil toplum örgütleri katılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, parti sözcüsü Deniz Yücel, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bursa Milletvekili Kayıhan’dan oluşan CHP heyetinin de açıklamaya katılması bekleniyor.

Açıklamanın bugün saat 14.00’da, Hakkari Belediye binası önünde yapılması planlanıyor.

Hakkari Valiliği, kayyım kararının hemen ardından kentte 10 günlük eylem ve etkinlik yasağı ilan edildiğimi duyurmuştu. Dün akşam 19.00’da yine belediye binası önünde gerçekleştirilmek istenen açıklamaya polis, yasak kararını gerekçe göstererek izin vermemişti. Hakkari Belediyesi hizmet binasının etrafı polis bariyerleri ile çevrilmiş durumda.

Eylemi sürdüren, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, Van Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ile Zülküf Uçar, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın ile Onur Düşünmez, Şırnak Milletvekilleri Zeki İrmez ile Nevroz Uysal polis çemberine alındı. Sabaha karşı alınan kararla, gazetecilerin alana girmelerine izin verilmiyor.

Polis çemberi içinde oturma eylemini sürdüren milletvekilleri, kayyım kararı kaldırılıncaya dek eylemlerinin devam edeceğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx