Samsung’un Kadmiyum içermediği onaylanan Quantum Dot Ekran Teknolojisi SGS Sertifikası aldı

Samsung Electronics, Quantum Dot Teknolojisiyle Donatılmış TV’lerinde Kadmiyum İçermediği ve RoHS Standartlarına Uygun Olduğunu Duyurdu

Samsung Electronics, Quantum Dot (QD) teknolojisinin kullanıldığı TV’lerinde kadmiyum içermediğini ve RoHS standartlarına uygun olduğunu belirten SGS test sonuçlarını açıkladı.

Global belgelendirme kuruluşu SGS tarafından yapılan testlerde Quantum Dot katmanının kadmiyum içermediği doğrulandı. Bu başarılı test sonuçlarıyla birlikte Samsung Electronics, ‘Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması’ direktifine uygunluk sertifikası almaya hak kazandı.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taeyong Son konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Samsung’un Quantum Dot teknolojisi, yüksek görüntü kalitesi sunarken çevreye zarar veren maddeleri içermeyen güvenilir bir seçenek sunmaktadır. SGS sertifikasını almamızla ürünlerimizin güvenliğini kanıtlamış olduk” dedi.

Samsung, 2001 yılından bu yana Quantum Dot teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürerek global ekran pazarında önemli bir konum elde etmiştir. Şirket, sürekli olarak teknolojik gelişmelerle Quantum Dot teknolojisine öncülük etmeyi hedeflemektedir.

Kadmiyum içermeyen nanokristal malzemeler üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda birçok patente sahip olan Samsung, TV ürünlerinde daha güvenli ve çevre dostu malzemeler kullanarak sektöre öncülük etmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Bilim insanları evrenin ölüm tarihini açıkladı: ‘Büyük Çöküş’e hazır mısınız?

Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza kadar genişlemeyeceğini ortaya koyuyor. Bilim insanları, evrenin yaklaşık 20 milyar yıl içinde çökeceğini öngörüyor. “Büyük Patlama”nın tersi olan “Büyük Çöküş” insanlığın geleceği için ne anlama geliyor?

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

WhatsApp’ta telefon numarası vermeden sohbet imkanı başlıyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik uzun süredir beklenen bir adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcı adı (username) sistemini uygulamaya koymak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Artık kullanıcılar, telefon numarası paylaşmadan sohbet başlatabilecek.

5G altyapısı için İstanbul’da Full Duplex Radyolink testi

Teknoloji şirketi Turkcell, Huawei iş birliğiyle Full Duplex Radyolink çözümünün dünyada ilk saha denemesini başarıyla tamamladığını duyurdu.

iPhone 17 Air hayal kırıklığı yaşatacak! Bilgiler tedarik zincirinden sızdı

Apple’ın bu sonbaharda tanıtması beklenen iPhone 17 Air, sadece 145 gram ağırlığı ve 5,5 mm kalınlığıyla “piyasadaki en ince ve en hafif” akıllı telefonlardan biri olma iddiasını taşısa da söylentiler umut verici değil.