TikTok, yeni özelliğini test ediyor, eğer olursa Meta’nın başı dertte demektir

TikTok, ocak ayında 30 dakikalık video yükleme özelliğini test ettikten sonra şimdi 60 dakikalık video yüklemelerine izin veren bir özelliği bazı kullanıcılarla test ediyor. Bu özellik şu anda seçili pazarlarda belirli TikTok kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Ancak, şirketin bu özelliği tüm kullanıcılarına sunma gibi bir planı henüz bulunmuyor.

TikTok, başlangıçta kısa video yüklemeleri ile bir niş yaratmıştı. Uygulama ilk olarak sadece 15 saniyelik video yüklemelerine izin veriyordu ve bu süre zamanla artırıldı. Görünen o ki TikTok, uzun içerik yüklemelerine yavaş yavaş uyum sağlamaya başladı. Bu süre sınırlaması, öncü medya platformu YouTube’da bulunmuyor.

TikTok, içerik oluşturucularının mesajlarını gerektiğinde daha etkili bir şekilde iletebilmek için daha fazla alan istediklerini belirtiyor. Yemek tarifleri, eğitim dersleri, komedi gibi bazı içerikler mevcut sınırı aşabilir. Ayrıca bu düzenleme, tam bölümlük TV şovlarının platforma yüklenmesine de olanak tanıyacak.

TikTok, içerik oluşturucularına hikayenin devamı için izleyicileri yönlendirmelerini teşvik ediyordu, ancak izleyicilerin her zaman ikinci bölümü izleyememesi durumunda genel mesaj eksik kalıyordu. Artan süre sınırı, yaratıcıların daha esnek bir şekilde yeni veya genişletilmiş içerik türlerini denemelerine olanak tanıyacak. TikTok, içerik oluşturucularını YouTube’da uzun videolarını paylaşmaya teşvik edebilir.

TikTok, uygulamadaki kullanıcı deneyimini geliştirmek için başka özellikler de deniyor. Yatay tam ekran modu ve video kırpma önizlemeleri gibi özellikleri test ediyor. Uygulamada, videonun sağ tarafına basılı tutarak videoyu ileri sardırma işlevi bulunuyor. Yeni 60 dakikalık yükleme özelliğine sahip kullanıcı örneklerinin nasıl seçildiği hakkında kesin bilgiler bulunmuyor ve test süresinin ne kadar süreceği de belirsiz.

Bu adımlar, TikTok’un daha uzun içeriklere geçiş yapma stratejisini ve içerik oluşturucularına daha fazla esneklik sunma amacını yansıtıyor. TikTok, kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor ve bu yeni özellikler de bu çabanın bir parçası olarak görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx