Galatasaray, Ankaragücü karşısında geri döndü! 3 puanın sahibi oldu

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 7’nci haftasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Mücadele Rams Park’ta oynandı. Müsabakada Volkan Bayarslan düdük çaldı. Volkan Bayarslan’ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Süleyman Özay üstlendi. Galatasaray, Ankaragücü’nü 2-1’lik skorla mağlup etti.

Galatasaray’ın gollerini 56’ncı dakikada Wilfried Zaha ile 71’inci dakikada Hayrullah Bilazer (kendi kalesine) kaydetti. Ankaragücü’nde fileleri 48’inci dakikada Renaldo Cephas havalandırdı.

Süper Lig’de üst üste 6’ncı galibiyetini elde eden Galatasaray puanını 19’a yükseltti. Tolunay Kafkas yönetimindeki Ankaragücü 6 puanda kaldı.

GALATASARAY – ANKARAGÜCÜ: 2-1

GOLLER: 48′ Renaldo Cephas, 56′ Wilfried Zaha, 71′ Hayrullah Bilazer (KK)

İLK 11’LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Kaan Ayhan, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Hayrullah Bilazer, Mujakic, Radakovic, Hanousek, Djokanovic, Ali Kaan Güneren, Morutan, Cephas, Rodrigues, Bajic

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Süper Lig’in 7’nci haftasında MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Rams Park’ta oynanan karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetti. Volkan Bayarslan’ın yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ve Süleyman Özay yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 3’üncü hafta erteleme maçında İstanbulspor karşılaşmasının 11’ine göre MKE Ankaragücü maçında 2 değişikliğe gitti. Buruk, İstanbulspor maçında oynayan Abdülkerim Bardakcı ve Dries Mertens’in yerine MKE Ankaragücü karşılaşmasında Davinson Sanchez ile Wilfried Zaha’ya görev verdi.

Karşılaşmada kaleyi Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Sanchez, Kaan Ayhan ve Angelino’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira – Kerem Demirbay ikilisini bozmayan tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Tete, ortasında Kerem Aktürkoğlu, sol kanatta ise Wilfried Zaha’ya görev verdi. Okan Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Arjantinli golcü Mauro Icardi oldu.

Galatasaray, MKE Ankaragücü karşısına şu ilk 11 ile çıktı:

“Muslera – Boey, Sanchez, Kaan Ayhan, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay – Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi”

GALATASARAY’DA 2 EKSİK

Galatasaray, MKE Ankaragücü maçına 2 eksikle çıktı. Başakşehir maçında sol diz iç yan bağlarında esneme tespit edilen Kazımcan Karataş, sakatlığı sebebiyle MKE Ankaragücü karşılaşmasının kadrosunda yer almazken, sarı-kırmızıların Faslı oyuncusu Hakim Ziyech ise alt adelesindeki ağrı sebebiyle kadroya alınmayan bir diğer isim oldu.

ICARDI REKOR İÇİN SAHADA

Galatasaray’ın 30 yaşındaki Arjantinli santrforu Mauro Icardi, bir rekor için daha sahaya çıktı. 2007-2008 yılından bu yana Süper Lig’de ilk 11’de çıktığı 13 maçta da fileleri sarsan tek oyuncu konumunda olan Icardi, Süper Lig’in 7’nci haftasında oynanan MKE Ankaragücü maçında da gol atması durumunda Mbaye Digane’nin 33 karşılaşmada attığı 30 gol rekorunu kıracak. Ligde oynadığı toplamda 30 maçta 29 kez fileleri havalandıran Arjantinli golcü, MKE Ankaragücü’ne de gol atarsa 30 gole en hızlı ulaşan oyuncu ünvanını egale edecek.

ZAHA İLK KEZ 11’DE

Galatasaray’ın yaz transfer sezonunda İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan transfer ettiği 30 yaşındaki Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Wilfried Zaha, Süper Lig’in 7’nci haftasında oynanan MKE Ankaracü maçıyla birlikte sarı-kırmızılı formayla ilk kez 11’de yer aldı. Daha önce Zaha, Süper Lig’de Kayserispor, Başakşehir ve İstanbulspor, Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde NK Olimpija ile Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Kopenhag karşılaşmasında sonradan oyuna dahil olmuştu ve takımına 1 asistlik katkı sağlamıştı.

HEDEF 7’DE 7

Sarı-kırmızılar, MKE Ankaragücü karşısında galibiyet arayarak bir rekoru daha kıracak. 2023-2024 sezonunda Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hiç mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray, MKE Ankaragücü maçını da kazanması durumunda 2017-2018 yılından bu yana ilk kez yenilmeden sezona 7’de 7 ile başlayacak.

SARI-KIRMIZILAR 19 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere son 19 resmi maçında da mağlup olmadı. Sarı-kırmızılı ekip, 2022-2023 sezonu son 6 haftsı ile birlikte bu sezon toplamda 12 karşılaşmada sadece 1 beraberlik aldı. 11 maçını da kazanan Galatasaray, Süper Lig’deki 12 maçlık yenilmezlik serisine de devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde ise Galatasaray, elemelerde çıktığı 6 maçta, 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi’nde de A Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılar, gruptaki ilk maçında ise beraberlik alarak toplamda 19 maçlık yenilmezlik serisini elinde bulundurdu. Öte yandan Galatasaray, son yenilgisini 2022-2023 sezonunun 32’nci haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısında aldı.

ABDÜLKERİM BARDAKCI DİNLENDİRİLDİ

Galatasaray’ın 29 yaşındaki Milli stoperi Abdülkerim Bardakcı, MKE Ankaragücü karşılaşmasında dinlendirildi. Geçen sezon ile birlikte Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 46 karşılaşmada görev yapan milli oyuncu, teknik direktör Okan Buruk’un kararı ile birlikte MKE Ankaragücü maçında dinlendirmek amacıyla yedek oturtuldu. Tecrübeli teknik adamın Abdülkerim Bardakcı’nın yerine tercihi ise Davinson Sanchez oldu.

STOPER TANDEMİ DEĞİŞTİ

Sarı-kırmızılarda, MKE Ankaragücü karşılaşmasında Abdülkerim Bardakcı ve Nellson’un yedeğe çekilmesinin ardından tecrübeli teknik adam, stoper tandemini milli oyuncu Kaan Ayhan ve yeni transferlerden Davinson Sanchez’e emanet etti. Aynı zamanda Kaan Ayhan ile Sanchez ilk defa beraber 11’de yer alırken, Abdülkerim Bardakcı ve Nelsson’da ilk kez aynı zamanda yedekte bulundu.

MORUTAN ESKİ TAKIMINA KARŞI FORMA GİYDİ

Galatasaray’ın yaz transfer sezonunda MKE Ankaragücü’ne 3 milyon Euro bonservis bedeliyle sattığı Rumen oyuncu Olimpiu Morutan, eski takımına karşı mücadele etti. Eski takımına karşı ilk kez rakip olan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, sezon başını sarı-kırmızılı ekipte geçirmiş ve Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde Zalgiris’e karşı 2 maçta forma giymişti. Öte yandan Rumen oyuncu Galatasaray formasıyla toplamda 36 maçta forma giyerken 3 gol ve 5 asistlik performans gösterdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

4’üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun kaleyi cepheden gören bir noktadan kullandığı serbest vuruşta Bahadır Güngördü, barajdan seken topu son anda kornere çeldi.

7’nci dakikada Tete’nin pasında ceza sahası sol çaprazında rakibinden topu kurtardıktan sonra uzak köşeye sert bir şut çıkaran Zaha’ya kaleci Bahadır Güngördü topu kornere çelerek gole izin vermedi.

20’nci dakikada sağ kanattan kullanılan kornerin ardından kaleye orta şut karışımı bir top gönderen Morutan’ın vuruşunu kaleci Muslera son anda ağlarla buluşmasını engelledi.

32’nci dakikada Zaha’dan aldığı pasın ardından ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çeken Icardi’nin vuruşunda kaleci Bahadır Güngördü, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

35’inci dakikada Angelino’nun soldan ortasına arka direkte Tete kafayla vurdu ancak top Bahadır Güngördü’de kaldı.

40’ıncı dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Zaha’nın vuruşunda top Ankaragücü savunmasında iki oyuncuya çarparak direğin dibinden kornere gitti.

45+3’üncü dakikada sağ kanattan Boey’in penaltı noktası üzerine çıkardığı pası önce düzelten Icardi ardından sert vurdu ancak Bahadır Güngördü bir kez daha gole geçit vermedi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

48’inci dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Kerem Demirbay’ın top kaybının ardından Efkan Bekiroğlu’nun savunma arkasına attığı pası Cephas orta alandan ceza sahası içine kadar taşıdı. Kaleci Muslera ile ceza sahasında karşı karşıya kalan Cephas’ın yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

56’ncı dakikada Galatasaray eşitliği yakaladı. Sol kanattan kullanılan taç atışının ardından Angelino’dan ceza sahası sol çaprazında pası alan Zaha rakibinden sıyrıldıktan sonra sert bir vuruşla kalecinin hamle yapamadığı topu ağlara gönderdi: 1-1.

59’uncu dakikada Zaha’nın savunmanın arasına attığı şık pasla ceza sahası sağ çaprazında önce kaleciden topu kurtaran Tete, son çizgiye indi. Tete, dar açıdan topu istediği gibi kaleye gönderemeyince meşin yuvarlak auta gitti.

60’ıncı dakikada Angelino’nun soldan ortasına ceza sahası içinde Icardi’nin kafa vuruşunu kaleci Bahadır yakın mesafeden çıkardı.

66’ncı dakikada Barış Alper Yılmaz’dan aldığı pasla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Boey’in şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

69’uncu dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Boey, Tete’den aldığı pasla son çizgiye inip topu altı pas içerisine çevirdi. Icardi’den önce topa hamle yapan Hayrullah Bilazer’in ters dokunuşunda meşin yuvarlak kaleye yöneldi. Oyuncu ağlara giden topu çıkarmak istedi. Hakem bu pozisyonun devamında oyunu devam ettirirken, VAR incelemesinin ardından topun çizgiyi geçtiği işaret edildi ve sarı-kırmızılılar 2’nci golü buldu: 2-1.

87’nci dakikada Oliveira’nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Bahadır meşin yuvarlağı köşeden güçlükle kornere çeldi.

88’inci dakikada Galatasaray’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Icardi’nin kafayla kaleye gönderdiği topu Bahadır bir kez daha çıkarmayı başardı.

89’uncu dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda altı pas önünde yükselen Sanchez’in kafa vuruşunda top üst direğe çarparak dışarı gitti.

90+8’inci dakikada Barış Alper Yılmaz’ın sağ çaprazdan ceza sahasına girip dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Bahadır Güngördü, topun filelerle buluşmasını engelledi.

Galatasaray maçı 2-1 kazandı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Rams Park
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Cevdet Kömürcüoğlu, Süleyman Özay
GALATASARAY: Muslera – Boey, Sanchez, Kaan Ayhan, Angelino, Torreira (Dk. 82 Abdülkerim Bardakcı), Kerem Demirbay (Dk. 65 Barış Alper Yılmaz), Tete (Dk. 73 Mertens), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 82 Halil Dervişoğlu), Zaha (Dk. 73 Oliveira), Icardi
ANKARAGÜCÜ: Bahadır Güngördü – Hayrullah Bilazer, Radakovic (Dk. 10 Mert Çetin), Mujakic, Hanousek (Dk. 81 Chatzigiovanis), Djokanovic, Ali Kaan Güneren (Dk. 46 Atakan Çankaya), Morutan (Dk. 61 Alper Uludağ), Rodrigues, Cephas, Bajic (Dk. 46 Efkan Bekiroğlu)
GOLLER: Dk. 56 Zaha, Dk. 69 Hayrullah Bilazer (Kendi kalesine) – Dk. 48 Cephas (MKE Ankaragücü)
SARI KARTLAR: Morutan, Mert Çetin, Mujakic (MKE Ankaragücü)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
Kadikoy Escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
pendik escort
Kadikoy Escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala